måndag 15 februari 2010

Första veckan avklarad!

Då är första veckan avklarad! Jag har sopsorterat bättre och tänkt mig för innan jag slängt något, kan jag återvinna skräpet??? Så här ser vår sopstatistik för vecka 1 ut:

3 st blöjpåsar totalt 9 kg
1 st brännbart totalt 934 gram
2 st kompost totalt 4,1 kg

Mat som vi slängt: 919 gram

Blöjpåsarna är ju också brännbara såklart men jag väljer ändå att skriva dem separat. Jag är förvånad över att det blev så lite brännbart och så mycket mat. Sopor som vi återvinner, typ papper, plast, metall etc räknas inte med. Jag trodde också att vi slängde mer blöjor men nu när Melvin alltid är utan blöja hemma (förutom nattetid) så blir det inte lika mycket blöjor.

Visionen gällande sophantering är att minska de brännbara soporna samt deponisopor (den här veckan blev det dock inga deponisopor och det är ju en bra början). Det viktigaste är dock att minska ner på att slänga mat. Att bli bättre på att ta tillvara på all mat. Just nu bor vi i hyresrätt men den dagen vi flyttar till villa blir det förmånligare för oss rent ekonomiskt om vi kan ha sophämtning så sällan som möjligt. Mina morföräldrar är mina förebilder, de har ingen soptunna över huvudtaget och har aldrig haft!!! De har alltid sorterat alla sopor och komposterar själva exempelvis. Det är beundransvärt tycker jag.

1 kommentar:

  1. Vilka morföräldrar! Så skulle jag också vilja ha det. Vi har 8 veckors tömning och den är bara halvfull men målet är inga sopor alls. Jag använder menskopp men S vägrar att göra det så en av påsarna är bindor.

    SvaraRadera