tisdag 14 december 2010

För rik för jordens bästa?

Nu har vi beställt tygblöjor! Det blev ett 4-pack med allt-i-ettblöor samt 2 extra inlägg av frotté. Jag hoppas verkligen att det fungerar bra för det skulle göra att vi sparar mycket pengar i längden samt minska våran sopmängd betydligt. Nu är vår tunna nästan enbart fylld med blöjpåsar och ett fåtal brännbart-påsar. Om vi använde tygblöjor så skulle vi kunna ha soptömning var sjätte vecka istället för var fjärde som idag.

I boken jag nämnde i förra inlägget "jorden vi ärvde" diskuterar en av författarna problemet med att vi har för mycket pengar. Vi är så rika i Sverige att vi gladeligen betalar 10 kr för 0,5 liter vatten trots att vi har friskt vatten nästan gratis i kranen (förutom Östersund då...) Detta tål att tänkas på. Människor klagar på att allt är så dyrt men det är helt tvärtom! Vi har så mycket pengar att vi köper skräp och sedan slänger det dagligen!

Jag vill gärna tipsa om en underbart god vegeratisk rätt som också är billig och lätt att göra - Majssoppa! Riktigt gott och värmande i denna bitande kyla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar