söndag 26 december 2010

God fortsättning!

God fortsättning till er alla! Hoppas ni fick en grön jul :-)

Vi försökte göra julen något grönare men usch vad julfirande bidrar till sopor! Bara under själva julafton fyllde vi och våra gäster en soppåse. Det blev något stressigt och nogrann sortering av avfall skedde inte. Och sedan blev det mängder med skräp efter paketen trots att antalet paket inte var så högt. Men det gällande miljöarbete känns det som att det är viktigare att göra förändringar i vardagen, sådant man gör ofta. Fira jul gör vi ju bara en gång om året. Den KRAV-märkta skinka var god och väldigt fin. Men jag hittade ingen KRAV-sill i år. Vet att jag köpte det förut en gång och den var väldigt god. Kanske ska skriva till Abba och fråga om de slutat med den?

Nu har vi deltagit i projektet i snart ett år och det har verkligen gett oss mycket att tänka på, många praktiska verktyg som hjälper oss att leva mer klimatsmart. Idag köper och använder vi betydligt färre engångsartiklar, vi köper mer krav-märkt, äter oftare vegetariskt (här kan vi fortfarande göra mer!) och har tänkt till även när det kommer till hygien- och rengöringsartiklar. Såklart finns det mer att göra men jag tycker vi har kommit en bit på väg.

Jag skulle vilja gå en kurs i sopsortering för vissa saker är så knepiga att slänga! Exempelvis tandborstar! Materialet är av plast, men det är ingen förpackning så de ska inte sorteras som plast. Samma sak med tandstickor av plast. Och pillerförpackningar med både aluminium och plast då?

Läste på aftonbladet om en familj som byggt ett energisnålt hus i bara plast! Bra eller? Jag skulle inte vilja bo i plasthus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar