onsdag 2 juni 2010

EL-bils provning!

Igår fick vi chansen att prova att köra el-bil! Jag som är lite feg gällande motorer annars, har aldrig kört moped, gokart eller liknande var tvungen att prova. det blev en liten tur i staden och var kul såklart! Eftersom bilen var så liten kändes det som att köra radiobil ungefär och det kändes som om jag körde jättefort trots att det bara gick i ca 40 km/h.

Vårat uppdrag denna månad handlar om långa resor, dvs resor längre än 10 mil. Sådana resor gör vi ytterst sällan. Jag kan bara komma på en sådan resa i år och det var för 6 månader sedan då vi åkte till IKEA. Då åkte vi bil eftersom vi skulle handla en hel del. I slutet av månaden blir det en semesterresa till Kolmården och då åker vi också bil eftersom vi har mycket packning och två barn, vi vill kunna bestämma själva när det blir pauser i resandet. men jag vill absolut prova att åka tåg med barnen på resa/utflykt någon gång! Få se när det blir av...

2 kommentarer:

  1. El-bil? funderar bara om den går i 40 och är liten så kanske det inte är ett alternativ till bil direkt. Svårt att tro att den skulle användas till en 10-milaresa? Nyiken fråga, vad kostar en sån där?

    SvaraRadera
  2. Elbilar är kanske inte lösningen på problemet med att vi reser alldeles för klimat-osmart, men de är garanterat en del av lösningen. Nummer ett är att använda den bil man har (om man har någon) mindre! Visst, elbilarna är dyrare - men de är som sagt inte den enda lösningen.

    SvaraRadera