måndag 8 mars 2010

Fler aspekter

En vän kom med ännu en aspekt gällande konsumtion, det handlar inte bara om hur långt varan transporterats utan också på vilket sätt. Har varan "åkt" båt, flyg, tåg eller lastbil innan den når mig??? Detta är lite svårare att ta reda på än vart varan är producerad, dessutom betydligt mer tidskrävande. Kanske kommer en sådan märkning i framtiden att stå bredvid "made in". Vi får hoppas!

Därför är second hand att föredra! Jag tycker att inställning till att handla begagnat bara blir mer och mer positiv. Vinterkläder till Melvin har vi hittat i väldigt bra skick på Tradera, både denna vinter och förra. Dessutom mycket billigare än ute i butikerna. Nu blir det snart vår och dags att köpa hans första cykel, då ska vi kolla begagnat i första hand. Det är också kul att det verkar bli att populärare att skänka bort, att man kan ge bort något man inte behöver längre och istället få något som man kommer att använda!

1 kommentar:

  1. Bra inlägg (igen) :)
    Har börjat köpa second hand under förra året. Nu handlar jag visserligen inte så mycket kläder, men man kan göra riktiga fynd där.

    Kläder till barn måste ju vara bra att köpa second hand också, eftersom barnen växer ur kläderna snabbt.

    Hittade en lämplig cykel till Melvin, tyvärr inte second hand:
    http://2009.feltracing.com/09-catalog/road/f-series/09-f24.aspx

    SvaraRadera