torsdag 6 maj 2010

På spaning efter tillsatser

En del av månadens uppdrag handlar om att gå igenom maten hemma för att se om följande farliga tillsatser finns:

* E621 natriumglutamat.
* E951, E952 och E955 som är sötningsmedel.
* E102 AZO-färg

Och jag hittade inga! Hittills ska jag väl säga. Glutamat är en tillsats vi kollar efter och undviker medvetet. Sötningsmedel är det nog bara i godis eventuellt för annars undviker vi light överhuvudtaget. AZO-färg finns säkerligen i godis men det har vi inget hemma. Melvin har ätit godis en gång på ett barnkalas men hemma får han aldrig godis och ber heller inte om det. Om vi lyxar till det någon gång så får han nötter, det är hans snacks/godis. Däremot äter vi själva godis...hm.

En annan del av uppdraget är att undersöka aromämnen och de finns i vår mat! Vanillinsocker, tacokrydda, hamburgardressing exempelvis. Där har vi något att förbättra oss på.

1 kommentar:

  1. Tacokryddan burkar (eller har brukat) innehålla natriumglutamat, men det kanske har blivit bättre. Annars består den väl mest av druvsocker :P

    SvaraRadera